Google search

Mutton Korma



Things you need:

1. Mutton : 1kg cut according to your choice

2. Onion (large) : 1no. finely chopped

3. Onion (large) : paste of 1no.

4. Fresh ginger paste : 1 table spoon

5. Fresh garlic paste : 2 tea spoon

6. Cardamom : 4 nos.

7. Cinnamon : 3 small stick

8. Bay leaf : 1no.

9. Yogurt : 100ml

10. Ghee/butter oil : 100ml

11. Salt : as your taste(apx 2 tea spoon)

12. Sugar : 2 tea spoon

13. Kewra water : 2 table spoon

How to prepare:
1. Wash mutton properly with lots of fresh water and drain water

2. Put ¾ of ghee on a pan and bring it to heat

3. Fry ½ of chopped onion till brown colour and take off from the pan and keep aside

4. Mix onion paste, ginger paste, garlic paste, cardamom, cinnamon, bay leaf, yogurt, salt, sugar and remaining ¼ of ghee with mutton

5. Cook in a separate pan till mutton tender but do not forget to stir

6. If mutton is not tender add some hot water till tender

7. Bring to heat the pan you fried onion and put remaining chopped onion till light brown

8. Add cooked mutton with 500 ml of hot water and mix well

9. Add kewra water, cover with a lead and simmer for 10-15 minutes

10. Remove lead, stir and spread fried onion

11. Your mutton korma is ready to serve

12. Serve with plain or pilau rice

2 Comment's:

সুশান্ত কর said...

ফেলানি উপন্যাসের অনুসারী হবার জন্যে ধন্যবাদ! আপনার আয়োজন দেখলেতো জিহ্বে জল এসে যায়। আমার অনুবাদ উপন্যাসেও আপনি মুড়ি ভাজার বিচিত্র উপায় জানতে পাবেন সামনে ঃ) ।

Easy Recipe Online said...

এত ভাল একটা বইয়ের অনুসারি হতে মন চাইলো তাই আর দেরি করলাম না। রসনার বাসনা মেটানোইতো আমার পেশা। আমাদের ঢাকা শহরের বারিতেও আমি মুড়ি ভাজি তবে দেখি আপনার বিচিত্র উপায়টা কেমন, আমার জন্য সুবিধাজনক হবে আশা করি।

Post a Comment

 

Followers

Bookmark and Share

Link within

Related Posts with Thumbnails

Subscribe by e mail

Enter your email address:

Creative Commons License

© 2009 Easy recipe online | Design by: Bangla Hacks

^ Back to Top